Programok

Régészeti játszótér és leletsimogató

info heading

info content


ELTE BTK Régészettudományi Intézet - Budapest

1088 Budapest, Múzeum körút 4/B

+36-30/979-55-20

http://regeszet.elte.hu/

ELTE BTK Trefort-kert 1088 Budapest, Múzeum körút 4/B

2017.05.27 10.00-16.00

Gyerekeknek, fiataloknak, és felnőtteknek egyaránt

Érdekel a régészet? Esetleg régész szeretnél lenni? Most megtudhatod, milyen kihívásokkal, feladatokkal és leletekkel találkozik egy régész nap mint nap. Megtippelheted, milyen korúak a leleteink, bevezetünk a feltárások rejtelmeibe, sőt, akár egy mini-ásatáson élesben is kipróbálhatod magad, hogy a leletek megtalálásakor érzett izgalmat megtapasztalhasd. Ha elég volt a testmozgásból, tanulmányozhatod a terepen használt eszközöket, és ha kipihented magad, kipróbálhatod a terepjárópakolást is. Nem lesz könnyű, de megígérjük, hogy élvezni fogod!

A régészeti játszótéren a terepi munka megtapasztalása mellett régészeti puzzle-val, süteménydíszítéssel és agyagszobrok készítésével várjuk az érdeklődőket. De ha szeretsz építeni, megtervezhetsz egy középkori várat, vagy összerakhatsz lego-ból őskori építményeket. Ha nem vagy ijedős, kipróbálhatod a szabadulószobát, ahol régészeti rejtélyek megoldásával találhatod meg az ajtó nyitásához szükséges kulcsot.

A kinti programok közt újra szerepet kap a leletsimogatás, ahol kerámiaedényeket, kőeszközöket, fémtárgyakat és csontokat lehet majd testközelből tanulmányozni. Természetesen minden kérdésre  is válaszolunk majd.

 

Programvezető: Szabó Nóra, egyetemi hallgató