Programok

Családi Nap a Herman Ottó Múzeumban

info heading

info content


Herman Ottó Múzeum - Miskolc

Miskolc, Görgey Artúr u. 28. 3529

70/535-5639 (Kertész Gabriella)

http://www.hermuz.hu/

Fő épület (Görgey u. 28.)

2017.05.27 9.00-17.00

mindenkinek

Régészeti játszóház: az előző napi Régészkupa kibővített feladataival várunk kicsiket, nagyokat és még nagyobbakat a főépület udvarán. Az izgalmas játékok és ügyességi feladatok révén mindenki kipróbálhatja, milyen régész lenne a valóságban: lesz mini ásatás a homokozókban, közösségazonosítás, titokdoboz, régészeti színező, „keresd a párját” feladatok, kirakók, és még sok-sok kalandos feladat!

Kézműves foglalkozások: vidám kézműves foglalkozásokkal várunk kicsiket és nagyokat! A foglalkozások során só-lisztgyurmából, papírból, drótból és más kreatív alapanyagokból készíthetnek a gyerekek régészeti minták alapján szebbnél szebb ékszereket, tárgyakat.

A régészet vajon mi?! – fotóverseny: Készíts egy szelfit a Régészet Napja programjain és a #regeszetnapjamiskolc hashtag-gel ellátva töltsd fel a Herman Ottó Múzeum Régészeti Osztály Facebook-oldalára! A legfrappánsabb fotó és képaláírás szerzője egy éves családi belépőt nyer!
Feltöltési határidő: 2017. május 28. (vasárnap) éjfél. Eredményhirdetés: 2017. június 2. (péntek) 12:00.

*A játék érvényességéhez minimum 10 nevező szükséges!

 Bújj elődeink bőrébe! – fotósarok: Változz át a múlt emberévé egy fotó erejéig! Tábláink segítségével visszarepülhetsz a múlt embereinek világába. Ne hagyd otthon a fényképezőgéped!